25 juni 2008

Mot ljusa sommarnätter

Imorgon bitti flyger jag till Umeå. Snön jag möttes av där i april är nu utbytt mot grönska förmodar jag. Jag stannar över natten så så får jag se en riktigt ljus natt också även om det är en bit kvar norröver till midnattssolen. Ur ett Stockholmsperspektiv blir det i alla fall lite av en upplevelse. Det är advokaten Lars som åker, men kanske att jag får en kreativ stund också.

Jag är på väg in i semestern, men för mig hoppas jag att det också innebär tid att skriva. Detaljdispositionen blir allt bättre och det finns en skärpa i delar av det jag skriver som känns riktigt bra, men det går fortfarande frustrerande långsamt.

Ett litet glädjeämne är att med posten idag kom AC Collins novellsamling "Vänsterprassel". Köp den på Vulkan - riktigt bra!

3 kommentarer:

Åsa sa...

Önskar att det är bra i Umeå. Har själv aldrig varit så långt upp i landet o kan verkligen förstå att det är speciel känsla så här sommartid. Det jobbiga med kreativitet är att den inte går att pressa fram, det är ju så. Men önskar att du på ett eller annat vis får en liten stund.

Lars sa...

Hej Åsa!

Ja, klockan är 22.30 och solen glänser fortfarande i fönstret. Hur är det i Örebro? Vore kul att få till en aktivitet där i sommar eller i höst.Ja, lite kreativ verksamhet blev det idag. Jag jobbar med upplösningen på Ut ur Skuggorna nu.

Lena sa...

Hoppas midnattssolen ger dej styrka och lugn i själen.
Har bara sett midnattssolen på riktigr när jag va till Island en sommar.
Hoppas att du får en fin sommar.