11 maj 2008

Årets första badbombning

Det är 15 grader i Järlasjön och efter ett par försiktiga dopp släppte jag hämningarna och gjorde en klassisk "bomb" (100 kg kanonkula rakt ner i vattnet) till tjejernas stora glädje. Det är två månader sedan vi hade riktigt vinterväder och nu blev det alltså sommar på en gång. Så nu är det inte svårt att jobba med sommarkänslan...
Endorfinkicken som kallbadet gav är fortfarande med mig några timmar senare. I bästa fall kan jag förvalta den till att fästa några viktiga detaljer på papper.
Jag var lite besviken på uppslutningen igår på Multeum, men samtidigt är det lätt att förstå varför man hellre satt i Västerviken i sommarkvällen och lyssnade på live-musik. Jag gick själv dit efteråt!
Det blir ett omtag till hösten. De som var där var i alla fall mycket intresserade och det blev en riktigt bra diskussion på slutet - om patos, samhällsengagemang och vad som utgör underhållningsvärde.

2 kommentarer:

Lena sa...

jag blev så besviken jag missade helt enkelt det. är så nyfiken på nya boken.
Många järn i elden och jag somnade i kvällssolen ute kl 2000 när barnen somnat....ja vad säger man?

Åsa sa...

Det låter verkligen härligt. Jag o mina kompisar hade som tradition att bada första helgen i maj när vi gick på gymnasiet. Nu är man lite mer försiktig... eller så kan man skylla på annat... som i staden här att man inte kan bada i ån hihi.
Nää men det är ofta inte så hemskt som man kan tro.

Jag är också väldigt spänd på nästa bok. Den ska köpas så är det bara!