29 december 2007

Tid att samla tankarna

Nu blir det semester och ironiskt nog innebär det äntligen tid att arbeta på romanen. Jag tar inte ens med mig datorn (så det blir inget bloggande på ett par veckor) utan jag kommer att sitta med penna och papper. Jag tror att det blir utmärkt. Förhoppningsvis bygger jag upp behovet av att lägga ut texten som kristallklara stänk över pappret när jag väl är tillbaka.
Jag börja verkligen tro på "Skuggor över vattnet" nu. Den har tillräckligt med aktuell Strängnäspolitik, den är våldsam, känslosam och i bästa fall stundtals vacker. Nytt upplägg, nytt tempo och nya intressanta personer, men också en del att känna igen sig i från Spåren på bryggan.
Deckargåtan blir återigen klurig (så vill jag ha det), men överraskningsmomenten är helt andra än i den första boken.
Någon som blir nyfiken? Jag hoppas det!

26 december 2007

Barnfri eftermiddag ...!

Efter några riktigt sköna juldagar med familjen tar Anna och jag ledigt i eftermiddag. Farfar och farmor får ta hand om tjejerna och vi ska gå på bio, kolla in några butiker och sedan äta middag på Berns.
Det kan bli en perfekt eftermiddag. Men vart tog vintern vägen?

22 december 2007

Rambes bud-express X2000

Helt plötsligt började bokhandlarna runt halva Stockholm höra av sig. Vi vill ha böcker! Vi vill ha fler!
Med sjuk fru och sjukt barn så blev det en "utmaning" att ordna sista delen av logistiken igår. Det vore inte fel att ha backning av ett stort förlag som skötte det här. MEN samtidigt så skapar det här tillfälliga gårdfarihandlar-livet massor med nya kontakter och en närhet till läsarna.
Nu hoppas jag på Adelphi Audio och att de har förmågan att få ljudboken effektivt distribuerad.
X2000? Jo, det är sant. Spåren på bryggan är nu såld i över 2000 exemplar inbundet!
Det segaste är skrivandet, men jag skymtar en ljusning. Snart blir det semester och då ska jag skriva riktig text igen. Synops i alla ära, men det smäller högre.

GOD JUL TILL ER ALLA!

16 december 2007

Vilken signeringshelg!

Först Strängnäs på lördagen - helt fullt med folk i Präntaren och kö vid signeringsbordet när jag kom dit. Jag har aldrig varit med om något liknande förut... Tydligen satte jag ett nytt signeringsrekord. 90 böcker på 90 minuter! Björn Hellberg var tidigare värst med 80 böcker.
Särskilt roligt var alla som kom fram och berättade att de redan hade läst boken, men nu ville köpa en eller flera till släkt och vänner. Många frågar också efter uppföljaren så jag får verkligen se till att komma vidare.
Sedan Tuna Park idag - en av mina allra bästa signeringar också. Det var förstås inte alls lika självklart, men förvånansvärt många sa att de hade läst eller hört om boken i tidningen eller på radio.
Jag förstår det här med julhandel bättre nu.

14 december 2007

Tomt i hyllan...!

Jag fick ett samtal ifrån Strängnäs. Bokia har slut på Spåren på bryggan. För en vecka sedan hade de över 20 stycken.
Jag får hämta på lagret inför signeringen. Bok 400 i den butiken kan nog betraktas som redan såld!

God Jul!

13 december 2007

Nu kommer ljudboken!

UPS har den första försändelsen av färdiga ljudböcker på väg från Polen i denna stund.
Full leverans var planerad till kommande måndag, men för att inte göra mina vänner inom affärsnätverket BNI besvikna och för att kunna erbjuda ljudboken på signeringarna i Strängnäs och Eskilstuna redan nu i helgen så gör vi på det här sättet.
Det ska bli oerhört spännande att se exakt hur det blev ...!
Jag har bestämt att jag numrerar de första 100 exemplaren som jag signerar av ljudboken.
Nu tillbaka till den mycket detaljerade synopsen!

9 december 2007

Fröjdefull jul!

December är en bra tid i bokhandeln och nu har jag fått uppleva det på första bänk. Jag hade en toppenfin signering på Gestbloms i Enköping igår. Det var ett stadigt surr i den lilla bokhandeln och alla som botaniserade bland deckarna hade svårt att inte snegla på Spåren och undertecknad.
Jag börjar verkligen se fram emot nästa helg när jag är på hemmaplan. Först Bokia Strängnäs på lördag och sedan Akademibokhandeln Tuna Park på söndag. Både butikerna kör en rejäl kampanj på boken eftersom den har sålt så bra, så ett riktigt bra signeringspris utlovas.
Jag hade precis så trevligt som jag hoppades på i Sickla Galleria. Försäljningen var kanske inte fantastisk, men bra nog. Nu har jag presenterat mig här hemma, och det lär bli fler tillfällen...
I onsdags var det Skrivarkalenderkväll där jag och flera andra författare presenterade oss och pratande om skrivandets villkor. Särskilt Hans-Olov Öberg sa många sanningar som fler borde få ta del av.
Några öl med Dan Buthler efteråt var inte heller fel. Sällan har en Caffrey's smakat så gott. Kanske att julstämningen äntligen börjar infinna sig?