25 april 2007

Tankar om en fortsättning

Anna jobbar sent och småtjejerna är rastlösa, men snart ska de väl i alla fall sova. Advokateriet tar en hel del tid den här veckan, vilket man som egenföretagare får vara glad över. Samtidigt kliar det i fingrarna att komma vidare med boken och varför inte en uppföljare ...
Jag har en idé och snart kommer jag att börja fästa den på papper, det är jag i stort sett säker på.
Då vill jag ha Ann Ljungberg som författarcoach, det vet hon.
Vad som är nästa steg just nu är annars inte uppenbart. Jag har ett par aktiviteter inplanerade och jag försöker hitta sätt att göra boken intressant för fler bokhandlare.
I lördags kom oväntad publicitet. Dagens industri hade ett helt uppslag om affärsnätverket som jag är med i där min roll och inte minst boken nämndes. Att träffa bokhandlare är också att nätverka, och för mig är den här världen fascinerande och så annorlunda från mina tidigare referensramar.

22 april 2007

Tack Strängnäs!

Gårdagens signering på Bokia var toppen. Många intresserade läsare kom förbi och det såldes fler exemplar vid ett tillfälle än någonsin tidigare.
Särskilt tack till författarkollegan Dan Buthler som kom dit.
Tack också alla som ger mig feed-back! Det är flera som säger att de vill se en uppföljare och jag kan ärligt säga att jag blir allt mer sugen på det projektet.
Först vill jag ändå hitta formerna för mitt författarskap ännu lite bättre. Till exempel genom att få ett större förlag till stöd eller naturligtvis en försäljningsvolym som ger något ekonomiskt (enligt Åsa Larssons formel: mer pengar - mer skrivartid).
För er som missade signeringen ges nästa tillfälle på Multeum i Strängnäs den 5 maj kl. 14.00. Då ska jag prata lite om boken och mig själv också.
Troligtvis blir det även en signering i Mariefred relativt snart.

15 april 2007

Författarvernissage - väl mottagen!

Det 50-tal personer som kom till Solnadals värdshus i lördags för att mingla, titta på illustrationer och köpa ett eller flera exemplar av Spåren på bryggan verkade ha mycket trevligt.
Det här var min fjärde riktiga bokaktivitet och intresset för denna bok verkar öka hela tiden...
Nu hägrar en intervju i RixMorronZoo, men först blir det signering på Bokia i Strängnäs kommande lördag.
De första läsarreaktionerna har varit mycket positiva, vilket värmer mycket. Likaså den första recensionen!

4 april 2007

Lyckad release!

Nu ska jag gå och lägga mig efter en riktigt trevlig kväll.
Det mousserande vinet var uppskattat och stämningen var i topp. Jag satt och signerade större delen av tiden så det var allt jag kunde förvänta mig.
Och vilka fina presenter!
Ulrica har några signerade ex av boken kvar om det är någon som är intresserad och har vägarna förbi a.s.p. designbutiken.
Idag blev det också klart att jag medverkar i Crime Night i Eskilstuna den 10/6. Superkul!
Ett verkligt bra tillfälle för deckarfantaster som vill höra mer om boken.
Annars är det påskledighet som hägrar följt av Rotary Sollentuna på onsdag i nästa vecka. Evenemangskalendern börjar ta sig!
De första spontana reaktionerna från läsarna är helt över förväntan. Det är bara att hålla tummarna att det fortsätter på det här sättet... :-)

1 april 2007

Dags att göra snittar...

I övermorgon är det dags . Då kör vi releasen. Upplagan kom överraskande nog redan i tisdags och min direktförsäljning börjar närma sig 100 ex. Jag har fått ut 125 ex till återförsäljarna, och jag har en hel del förbeställningar kvar och ett par ytterligare återförsäljare att leverera till.
Första framträdandet blev för Rotary i Strängnäs i torsdags. Det var trevligt och jag sålde 15 böcker på en gång.
Nu går jag i spänd väntan på hur det kommer gå ute i handeln...
Köp och läs! Köp och läs!